Βραδυά Opera & Κλασσικού Τραγουδιού

ΜΙΑ βραδυά παραδοσιακού ισπανικού, κλασσικού τραγουδιού και όπερας διοργανώνει στις 25 Μαΐου 2012 στις 20.00 το βράδυ, το Antiques House στις εγκαταστάσεις του στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο “H αγάπη και η απώλεια στο πέρασμα των αιώνων”  βασισμένη σε ισπανικά τραγούδια, άριες, αντίκες και λίντερ. Θα ερμηνεύσουν ο βαθύφωνος Γεώργιος Μαρσέλος και η υψίφωνος Στέλλα Αδαμίδου συνοδευόμενοι απο τη κλασσική κιθάρα του Δημήτρη Ζωγλοπίτη και με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Στέργιου Σαραγιώτη. Χορεύουν οι Μαρίνα Νώτη, Claudia Καραπάνου, Μαρία Χήρα, της σχολής χορού flamenco της Μαρίνας Νώτη “a compas”.

Για τους φίλους του Antiques House, αρκεί να πούμε ότι η μεγάλη αίθουσα δημοπρασιών θα χρησιμεύσει για τη μουσική παράσταση, ένας χώρος με ιδιαίτερη ακουστική. H βραδυά θα είναι η πρώτη απο μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων και δρώμενων που θα διοργανώσει το Antiques House με στόχο να εισφέρει πρόσφορο έδαφος στους κατοίκους της περιοχής (community service) και να εγκαινιάσει ένα διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών, φορέων και πολιτιστικών παραγόντων. 

Γιώργος Μαρσέλος
Ο βαθύφωνος Γιώργος Μαρσέλος ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 11 χρονών στο δημοτικό ωδείο θεσσαλονίκης .Αποφοίτησε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης με πτυχίο στο φλάουτο και δίπλωμα μονωδίας και μελοδραματικής με άριστα παμψηφεί .Έχει μελετήσει φλάουτο στις τάξεις των Ίλιε Μακοβέι ,Γιάννη Ανισέγκου και Γαλιλαίας Νεβάρτ και κλασικό τραγούδι με τη κ.Συρανούς Τσαλικιάν και κ.Βαρβάρα Τσαμπαλή .Έχει συμμετάσχει ως πρώτο φλάουτο  σε συναυλίες συμφωνικών έργων με τη συμφωνική ορχήστρα νέων Δημήτρης Μητρόπουλος υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού κ.Κάρολου Τρικολίδη.Το 2006 επιλέχθηκε απο τη καλλιτεχνική διευθύντρια της Όπερας Θεσσαλονίκης και τη διεθνούς Φήμης μεσόφωνο Christa Ludwig για να τραγουδήσει το ρόλο του Osmin στην όπερα του W.A.Mozart  Απαγωγή από το Σεράι σε συνεργασία με το θίασο μαριονεττών Aristofunny και υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Christian Glinz. Σαν σολίστας έχει τραγουδήσει επίσης στο ορατόριο του Felix Mendelsshohn Bartoldy στο Μ.Μ.Θ ,στο ρέκβιεμ του Gabriel Faure στη καθολική εκκλήσια και στο Weihnachtsoratorium του Johan Sebastian Bach με τους αρχιμουσικους κ.Κάρολο Τρικολίδη και κ.Jean Christophe Charron ,αρμένικες ψαλμωδίες και στα έξι νυχτερινά του W.A.Mozart.Σαν χορωδός τραγούδησε στο Requiem Solemne του Michael Haydn .Στα προσωπικά του ρεσιταλ έχει τραγουδησει άριες των Meyerbeer,Thomas ,Massenet Halevy και Mozart .Παρακολούθησε σεμινάρια κλασικού τραγουδιού με τους Κωστα Πασχάλη ,Μαρούσα Ξυνή,Christa Ludwig ,Cheryl Studer και Kurt Equiluz.Συνεχίζει να μελετά με το βαθύφωνο Κωνσταντίνο Κατσάρα .Είναι απόφοιτος της Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ και μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.

Στέλλα Αδαμίδου
Γεννήθηκε στην Αλέξανδρούπολη το 1985. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο σε ηλικία 9 ετών. Σε ηλικία 16 ετών άρχισε το κλασσικό τραγούδι. Παρακολούθησε μαθήματα μονωδίας στην Αθήνα με την υψίφωνο κ. Χριστίνα Γιαννακοπούλου. Απο το 2004 σπούδασε στο Νέον Ωδείο Θεσσαλονίκης στη τάξη Μονωδίας-Μελοδραματικής της υψιφώνου και σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ.Βαρβάρας Τσαμπαλή. Πήρε το δίπλωμα της με άριστα παμψηφεί. Επίσης κατέχει το Ειδικό πτυχίο της Αρμονίας και Αντίστιξης. Η Στέλλα Αδαμίδου έχει παρουσιάσει άριες,σκηνές από ορατόρια και Lieder σε διάφορες συναυλίες που έχουν πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και αλλού.Στη Θεσσαλονίκη συνεργάστηκε με την Οπερα Θεσσαλονίκης ερμηνεύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην όπερα «Η Έξυπνη» και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην όπερα «Δέσπω» του Παύλου Καρρέρ σε συνεργασία με το Α.Π.Θ και το Τελλόγλειο Ίδρυμα. Εχει επίσης τραγουδήσει έργα του συνθέτη Δ.Μαραμή σε ρεσιτάλ του συλλόγου της Κρατικής Ορχήστρας.

Δημήτριος- Χρήστος Ζωγλοπίτης
Ο Δημήτριος- Χρήστος Ζωγλοπίτης γεννήθηκε στη Λαμία το 1991. Σπούδασε κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας στην τάξη του Φ. Κουτσοθόδωρου ως υπότροφος και το 2011 πήρε το δίπλωμα του με βαθμό Άριστα παμψηφεί και 1ο βραβείο. Είναι απόφοιτος του Μουσικού σχολείου Λαμίας όπου διδάχτηκε βιολί, πιάνο και ταμπουρά. Πλέον είναι τριτοετής σπουδαστής του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει και βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς κιθάρας. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και Master Classes από καταξιωμένους Σολίστ κιθάρας, όπως ο Κ. Κοτσιώλης, ο E. Roth, o A. Pusztai , ο Θ. Μίτσαλας, ο Z. Dukic και άλλους.

  > Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αρχική
Ποιοί είμαστε
Δημοπρασίες
_40η Δημοπρασία Αντικών & Τέχνης, 5 Οκτωβρίου 2014
ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ
- Δημοπρασία 30ης Ιουλίου 2014
- 11 Ιουνίου 2014 | Δημοπρασία συλλογής σοβιετικού ρεαλισμού στο ΜΜΣΤ
- Δημοπρασία 4ης Ιουνίου 2014
- Δημοπρασία 2ης Απρίλη 2014
- Δημοπρασία 5ης Φεβρουαρίου 2014
- Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013
- Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013
- Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013
- Τετάρτη 24 Απριλίου 2013: Δημοπρασία Χαλιών
- Τετάρτη 3 Απριλίου 2013
- Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013
- Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012
- Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012
- Δημοπρασία Ελληνικής Σύγχρονης Τέχνης: Σχέδια & Χαρακτικό (Θέατρο Αυλαία, Θεσσαλονίκη, 7 Νοεμβρίου 2012)
Evening Sale Auction of Young Greek Visual Artists, Macedonian Museum of Contemporary Art, Thessaloniki, Thursday the 6th of November 2014, at 21:00
Συλλογές
ΑΝΤΙΚΕΣ | Συλλογή όπλων, διακοσμητικών & κοσμημάτων
ΤΕΧΝΗ | Συλλογή Δανιήλ Δανιήλ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ | Συλλογή εποχής Σοβιετικού Ρεαλισμού Βασίλη Κωνσταντίνου
Εκδόσεις
Arts & Antiques Magazine
Συμπόσια & Εκδηλώσεις
> Arts & Antiques Fair
> Arts & Antiques Fair 2012
> Δημοσιότητα
> Συμμετοχές
> Greek Marble Initiative
- Σχετικά με το Θερινό Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής σε Ελληνικό μάρμαρο
- Δείτε όλα τα γλυπτά
- Νεα & Εξελίξεις
> Βραδυά Opera & Κλασσικού Τραγουδιού
Χορηγίες
> Χορηγός για 2η χρονιά του Ατρόμητου Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης
Γραφείο Τύπου
Δελτία Τύπου
Τηλεοπτικές Συνεντεύξεις
Επικοινωνία
Εταιρικό Προφίλ

Facebook_Follow_Links

Συνδεθείτε με την σελίδα μας:

Συνδεθείτε με τον Σταύρο Μυρωνίδη:

from MYRO on Vimeo.